Rockettes kohti SM-kisoja!

Avaan kalenterini viikon 8 kohdalta. Siellä ne loistavat, kaksi kirjainta, S ja M. Tätä hetkeä on odotettu. Kotimaisen kilpailukauden huipennus lähenee. Vain muutama päivä trillerimäisiin SM-kisoihin. Kisakuume nousee.

Kausi on jälleen kulunut nopeasti. Takana ovat menestyksekkäät valintakisat ja kv-kisat. Kuinka ainutlaatuisista Rockettes-ohjelmista olemme taas tälläkin kaudella saaneet nauttia!

SM-kisaliput fanikatsomoon on tilattu hyvissä ajoin, niin ystävillemme kuin puolelle sukuakin. Printtiliput ovat jo valmiina R-kassissa. Kassiin on pakattu myös kaikki mahdollinen fanirekvisiitta, jolla toivon siivittäväni Rockettesin loistavaan kisasuoritukseen. Mukaani otan kannustushuutojen vahvistukseksi jo monissa kilpailuissa kilkattaneen lehmänkellon sekä räksättävän jänisräikän. Tarkistan vielä, että R-korvikset, -rannekoru ja –pinssit sekä lyhkärin teemaan kuuluvat peilinpalat ovat tallessa. Ja R-termosmuki, sillekin on varmasti käyttöä. Päälleni puen tietenkin Rockettes-fleecen, jonka rintapielessä kiiltelee R-heijastin. Asua täydentämään kiedon kaulaani joukkueen kulta-mustan huivin. Pian pääsen taas ylpeänä liehuttamaan Rockettes-lippua muiden fanien joukkoon.

Virittäydyn tulevaan kilpailuun hyvissä ajoin katselemalla molempien ohjelmien videoita yhä uudelleen ja uudelleen. Tallennan vaikuttavan musiikin ja teeman vahvan tulkinnan muistini sopukoihin. Mitkä olivatkaan Rockettesin kauden parhaat pisteet, pakko tarkistaa. Fiilistellessäni kuvittelen jo mielessäni tulevan SM-koitoksen. Se tunne, kun Rockettes astuu jäälle – sitä ei voi sanoin kuvailla.

Rockettes-lippumeri velloo katsomossa. Kannustushuudot kiirivät ympäri jäähallia. ”Oi Rockettes!” Käsin kosketeltava jännitys sekoittuu odotukseen ja haikeuteen. Odotan innolla pääseväni taas nauttimaan joukkueen upeista ohjelmista. Samalla tunnen kuitenkin haikeutta kuten niin monena vuonna aikaisemminkin - taas yksi kotimaankausi lähenee loppuaan.

Vähitellen yleisö hiljenee ja kapteeni antaa aloitusmerkin. Hetki koittaa – Rockettesin hetki. Sydämeni hakkaa kiivaasti ja käteni hikoavat. Tuskin hengitän koko ohjelman aikana. Uskallanko katsoa. Päätän kurkkia ainakin oikean käteni sormien lomasta. Toisen käteni olen valjastanut pitelemään joukkueen lippua. Nostan vasemman peukaloni tukevasti kohti hallin kattoa. Muistinpa antaa onnenpotkunkin omalleni. Tsemppiä ja onnea matkaan Rockettes!

Taidolla, tyylillä ja tahdolla kohti SM-kisoja!

Bon Voyage!

Päivi Laukkanen

Rckt mum #194