Rockettes uutiskirje joulukuu 2016

Rockettes janoaa kauden toista voittoa, kisapuvun materiaali löytyi autokaupasta

Muodostelmaluistelujoukkue Rockettesin kisakausi sai hyvän alun, kun joukkue voitti ensimmäisen SM-valintakilpailun marraskuun alussa. Kauden toinen valintakilpailu luistellaan joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna Helsingissä. Joukkueen tavoitteena on tietenkin voitto, mikä toisi jo tässä vaiheessa kautta pitävän otteen kevään MM-kisalipusta.

Suomi saa lähettää huhtikuussa Colorado Springsissä Yhdysvalloissa käytäviin MM-kisoihin kaksi joukkuetta. Toinen kisalipuista kuuluu automaattisesti helmikuussa käytävien SM-kisojen voittajalle. Toinen MM-edustaja valitaan kolmen kotimaisen kilpailun yhteenlaskettujen pisteiden perusteella.

Apu löytyi yllättäen autokaupasta

Muodostelmaluistelun huipulla joukkueilta vaaditaan kykyä uudistua joka kausi. Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig myöntää, että menestyksekkään viime kauden jälkeen uusien ohjelmien luominen vaati häneltä paljon.
– Viime kauden ohjelmat saivat paljon kehuja ja oli haastavaa pistää paremmaksi. Halusin luoda teemoiltaan ja dynamiikaltaan erilaisen musiikin ja ohjelman, hän kertoo.

Lyhytohjelmaa varten Arrateig päätyi peili-teemaan.
- Peili ajatuksena kiehtoi minua. Peiliin yhdistyy monta asiaa, mutta se ei ole liian laaja kokonaisuus. Jokainen meistä katsoo peiliin päivittäin. Peilaamme myös ajatuksiamme ja tekemisiämme muiden kautta. Emme aina tiedä pidämmekö siitä, mitä peilistä näemme.

Tämän ajatusleikin kanssa valmentaja lähti työstämään Jeff Williamsin kappaletta Mirror, Mirror sopivaksi luisteluohjelmaan.
– Biisihän on aivan huikea! Siinä on huikea määrä sävyjä ja kontrasteja, Arrateig innostuu.
Ohjelman teema näkyy musiikin lisäksi tietysti koreografiassa ja puvuissa.
– Tiedustelin peilimuovia suomalaiselta korutaiteilijalta, mutta lopulta materiaali löytyi kollegan vinkistä suoraan autotarvikekaupasta.

Vapaaohjelmassa pääroolissa surmattujen valitsija

Valkyria, surmattujen valitsija –vapaaohjelma syntyi puolestaan melko tyypillisellä vapaaohjelman luomisprosessilla.
– En paljasta, minkä teemojen kautta tähän päädyttiin, koska luultavasti nämä ohjelmat toteutuvat jossain muodossa myöhemmin, Arrateig sanoo.

Rockettes aloitti yhteistyön koreografi Reija Wäreen kanssa viime kaudella ja Wäre on ollut tiiviisti mukana myös nyt, kun joukkueen tämän kauden vapaaohjelmaa on rakennettu.
– Halusin saada Reijalta hyväksynnän vapaaohjelman teemaan. Kun Reija oli hyväksynyt idean, selvitin onko Valkyria riittävän selkeä hahmo ihmisten ymmärtää. En ole koskaan lukenut yhtä paljon skandinaavisesta mytologiasta kuin nyt, Arrateig huokaa.
– Musiikki iski heti, kun löysin sen. Ensimmäistä biisiä kuuntelin toukokuussa jatkuvana toistona pyöräillessäni pari reissua Laajasalosta Salmisaaren jäähallille. Sen jälkeen tiesin, miten halusin leikata sen ja mitä yhdistää siihen.

Rockettes on Helsingin Taitoluisteluklubin muodostelmaluistelujoukkue. Joukkue on lajin kolmenkertainen maailmanmestari ja moninkertainen Suomen mestari.

Valokuvia median käyttöön löytyy Rockettes.fi –sivulta kohdasta Media.
Lisätietoja kuvamateriaalista: Saija Lehtonen puh. 0400 489 889
 

Kaisa Arrateig

Valmentaja Kaisa Arrateig kertoo mielellään lisää joukkueesta, harjoittelusta ja Rockettesin valmentamisesta.
Puh. 0500 201 073

 

 

Tulevan kauden kilpailut:
2.-4.12.2016 2. SM-valintakilpailu, Helsingin jäähalli, Helsinki
28.-29.1.2017 Leon Lurje Trophy, Göteborg
24.-26.2.2017 SM-kilpailu
 

Helsingin Taitoluisteluklubi on menestynyt taitoluistelun erikoisseura. Jäillämme luistelee vuosittain 800-1000 lasta, nuorta ja aikuista. Luistelu sopii kaikille!


www.helsingintaitoluisteluklubi.com
.